pengikut pemudattbc

Isnin, 25 April 2011

Oh Wanita


Wahai perempuan Islam yang dihormati jaga akhlak anda sama ada di luar atau di dalam alam maya yang penuh fitnah dan godaan.Tolong ,jangan upload gambar seksi dan gaya ala model ke ape? nak tayang buat pe di dalam maya terutama di dalam facebook kenapa? mesti nak ambil kesempatan dan tarikan orang ramai.


Elly bangun tidur. Terus ke meja study. On laptop.

Password : ******



~~~~~~~~

Welcome

Cursor di arah ke YouCam.

“nak snap pic dulu la. Muka baru bangun tidor..yeeaaahh!!”

Klik..klik..klik…

Save in…’aku cute’ folder.

Cursor di arah ke Celcom..double click! Connect…

“Yes! Dapat pun connect. Ingatkan dah terminate..hehe”

www.facebook.com

email password

aku_cute@yehaa.combact ******

upload photo


create album : buchuk baru bangun tdo!ngee~

location : -

“da settle da upload..yes!”

Muhd Khairy likes your photo

Boboy commented on your photo

Haziq, haikal, boboy and 26 others friends commented on your photo.

“Giler banyak..hehe baru je letak kot”

Boboy : awak ni cute sgt la..mcm amoy!

Khairi : cun abis~

Haziq : sgt comel la dia br bngun tdo..alolo~

Elly : eh..xla..mne ade..trime kasih..xcute pun…

1 message received


Opening……

Unknown :

“wah..cantik gambar. Awak ni memang suka tayang muka kat orang ke? Tahu la muka tu cantik tapi tak perlu lah nak tayang sangat der. Jaga la muka tu untuk suami. Kalau setakat 2 3 gambar ok jugak tapi kalau dah bangun tidur pun awak nak bagi tunjuk kat orang, koyak la macam ni..koyak iman kaum adam weh…nak bertanggungjawab ke kalau iman lelaki koyak disebabkan awak?? Saya tengok gambar awak yang da lama bangun tidur pun macam baru bangun tidur je sebab tak bertudung. Setahu saya orang baru bangun tidur, tak bertudung. Lagipun dress up awak gempak sangat la…baju mahal tapi kain sikit. Duit dah banyak keluar beli baju, tapi ketat-ketat jugak. Saya yang tengok ni pun dapat rasa sempit dada pakai baju macam tu. Bukan sengaja nak tengok, dah korang tunjuk, susah la saya & lelaki lain nak jaga pandangan. Tolonglah kasihankan ktorang ni. Ni yang saya nak tanya sangat ni..gambar awak yang lain mata semua hitam2 dek celak, bibir merah dek lipstick memang macam anak patung la. Rajin pulak korang make-up macam tu kan?hehe agak-agak antara pakai make-up dengan berwudhuk, mana lebih cepat & senang? K la..saya tahu awak tahu y awak sendiri TAHU y awak tengah mendedahkan aurat awak pada orang yang tak sepatutnya. Janganlah jadi perosak iman kami. Terima kasih luangkan masa..salam =) ”

Logout




Pilihan ada di dalam benak hati anda. sila private folder picture anda sekarang atau delete sahaja.Wallahu a'lam











3 comments:

amny berkata... [Reply to comment]

memang tebaikllaa entry nii..

amni pon dah lama privatekannn pix..^^

Wafiy Suzly berkata... [Reply to comment]

ye naim, dah meluat tgok gmbar dioranghuhu dan pd msa yg sama memikirkan nasib diorang tu

naim berkata... [Reply to comment]

@Wafiy Suzly


:)

memang~

@amny

Bagus amny~ :)

Entry Paling Best

--------------