pengikut pemudattbc

Jumaat, 12 Ogos 2011

Ramadhan Ketika Kekanak

Bagaimana Ramadhan kali ini, ok tak?Maaf ye.Sejak kelmarin tak ada idea nak tulis dalam blog ini di tambah pula dengan internet agar slow akhir-akhr ini.Malam ini Naim nak berkongsi ramadhan ketika Naim kecik dahulu. Rasanya ingat-ingat lupa sahaja.Rasanya Naim mula berpuasa darjah 3 , mula-mula puasa setengah hari sahaja. haha. Biasalah budak mula berpuasa.Masa pagi pergi sekolah masih bertenaga, kala dah pukul 12 tengah hari rasa mula lapar , dok tengok budak darjah satu dok makan depan mata. Terliur rasa. hehe

Erm. Naim teringat satu peristiwa masa berbuka puasa di surau. Masa itu Ustaz baru udah selesai bertahlil, ada sorang kawan,dia habaq kat Naim

"Wei dah boleh makan." -kawan naim
"Betu ka?" -naim
"Betoi la.."-Kawan Naim
"Naim!! mana buka lagi, xdan-dan nak makan"-seorang pakcik.

Malu giler masa itu, lepas kejadian itu, Naim lebih berhati-hati ketika nak berbuka..

Ok.. Setakat itu sahaja. insha Allah Naim akan berkongsi ketika zaman sekolah menengah. Insha Allah.. 

Ramadhan dah 13 RAMADHAN... makin hari makin jauh akan meninggalkan kita. Wahai muslimin semua. Pelihara ramadhan kita dengan sebaiknya..

4 comments:

aimie amalina berkata... [Reply to comment]

ramadhan keanakan yg indah =)

walau ramadhan berlalu dari sehari ke sahri, namun kesannya terpahat di sabubari..insyaAllah =)

naim berkata... [Reply to comment]

@aimie amalina

betul2

salam ramadhan dari Naim.

yatie Awang berkata... [Reply to comment]

ooo...buat2 tak dan ek...hehehe

lagi best kalau tidur petang, ingat macam baru bangun sahur hihih

SoutulMujahid berkata... [Reply to comment]

ooo.. mcm ni rupanya perangai hang masa kecik2. haha~

Entry Paling Best

--------------