pengikut pemudattbc

Isnin, 24 Oktober 2011

Anak Permata

Petang ini kita santai-santai ya kawan-kawan. Nak blog walking tak larat + malas kalau blog berat sangat. hehe.

Petang ini , naim post lagu lama daripada kumpulan Raihan. Korang kenal tak kumpulan nasyid ini.Kalau kenal bagus la. Lagu ini berkisar pasal seorang anak kepada ibu bapa.Jom dengar.Semoga korang terhibur dengan lagu ini.




Anak adalah anugerahnya
Anugerah amat bernilai
Lalu adakah dia disayangi
Adakah kita mendidiknya

Anak adalah permata
Permata yang tiada tandingan
Kitalah yang menghargainya
Kitalah yang menyayanginya

Bila sudah hilang rasa kasih sayang
Anak yang tak berdosa dibuang tanpa belas kasihan
Entahkan hidup entahkan mati
Itulah nasib si anak kecil

Ingatlah kita bila hari tua
Anaklah penyambung hidup kita
Anaklah harapan kita disana
Hari diwaktu kita tidak berdaya

Bila sudah hilang rasa kasih sayang
Anak yang tak berdosa dibuang tanpa belas kasihan
Entahkan hidup entahkan mati
Itulah nasib si anak kecil

Tidakkah sedikit rasa bersalah
Tidakkah sedikit rasa berdosa
Namun hatinya sudah lelah
Hatinya sudah menjadi buta
Akhirnya anak menjadi kurban

Anak adalah anugerahnya
Harta yang amat berharga
Namun bagaimana dia disayangi
Kitalah yang mencurahkannya

7 comments:

bluedianthus berkata... [Reply to comment]

Bagus lagu ni untuk memberikan sifat penyayang. Kebanyakan hari ini banyak kes bunuh dan buang bayi, entah apa dah jadi dengan institusi kekeluargaan sekarang ni. :)

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! berkata... [Reply to comment]

lagu ni best...masa kecik dulu minat sangat dengan raihan dan hijjaz..

Lega hadiah kita dah sampai kat pemenang…

naim berkata... [Reply to comment]

@bluedianthus

Ya benar sekali..

naim berkata... [Reply to comment]

@! AzzaAzman @ Chempaka Sari !

Azza. bagus..

untuk pengetahuan azza. hijjaz dan raihan dalah kumpulan yg sama pada zaman 80-an

Jue AbdRahman berkata... [Reply to comment]

alahai.. bila la akak nk ade family kecik ni.. seronoknye bila dpt baby :D, naim saje buat entry ni nak suh akak teruja.. haha poyo tak ayat akak.. haha

naim berkata... [Reply to comment]

@Jue AbdRahman


ya ka? ia sangat sesuai dengan akak kot..

^_^

aimie amalina berkata... [Reply to comment]

suke2!
dulu hari2 dok pasang jugak
hehehehe

Entry Paling Best

--------------