pengikut pemudattbc

Isnin, 24 Oktober 2011

Negeri Ku Kedah Darul Aman

Malam ini nak santai juga.Tadi ada blogwalking beberapa blog sahaja. Niat blogwalking  banyak blog.Tak larat nak tunggu loading. huhu. Besa bro.Malam ini bercerita pasal negeri Kedah. Siapa orang kedah ? Sila angkat macam saya. hehe.

Apa yang korang tahu pasal negeri kedah. Kepada siapa yang tahu negeri kedah. Hampa nak tahu tak. Mai ceq cerita kat hampa. Negeri kedah terletak di utara Malaysia.Kalau hampa ingat balik buku sejarah tingkatan 1,2,3 ada sebut pasal negeri kedah kan. Ingat tak. Kalau tak ingat sila google noh.Berbalik semula. Negeri kita di panggil negeri Jelapang Padi kerana ia pengeluar padi terbesar malaysia. Hampa dok makan nasi tu hasil daripada negeri kedah la. Kalau tak beras. Hampa nak makan nasi cam mana.Negeri kedah ada pelbagai tempat menarik. Yang orang tahu adalah Pulau Langkawi. Jika hampa kedah mesti hampa seronok mendengar loghat orang kedah. hehe.

Lagi satu, Sultan Kedah akan di tabal sebagai Agung hujung tahun ini. Untuk pengetahuan korang. Sultan kedah telah menjadi Agung selama 2 berturut. Alhamduillah.
Semoga Tunku menjadi pemimpin yang dihormati.Hamba merasa bangga menjadi rakyat negeri Kedah darul Aman.




Apa lagi nak naim cerita kat hampa nie.Ha.. Ingat tak banjir pada tahun lepas. Yang kedah dilanda banjir paling buruk sekali? Nak baca ka?
http://pemudattbc.blogspot.com/2010/11/banjir-di-ttbc.html

Akhir sekali. kepada rakan blogger kedah semua terhibur dengaq lagu bawah ini..


9 comments:

NauRah aLwaNi berkata... [Reply to comment]

Sebut Kedah, teringat kampung saya. Hehe.

aniki berkata... [Reply to comment]

bro,kola nerang tempat paling menarik kat kedah..hahahahaha..daulat tuanku sultan kedah...

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! berkata... [Reply to comment]

huhu frst time dengar lagu ni... kita orang pahang so tak paham sangt pasal lorat kedah. tapi sedap dengar.

azieyanz berkata... [Reply to comment]

suka2..haha

^_^

naim berkata... [Reply to comment]

@NauRah aLwaNi

^_^

naim berkata... [Reply to comment]

@aniki

2 kampung ang kan. :P

naim berkata... [Reply to comment]

@! AzzaAzman @ Chempaka Sari !

:-)

Berkawan cepat mesra. :)

naim berkata... [Reply to comment]

@azieyanz

Khas untuk ang.. sempena nak balik kedah.

aimie amalina berkata... [Reply to comment]

ayah akak owg kedah!
kekeke
so, sy owg kedah gaklah
weeee~

Entry Paling Best

--------------