pengikut pemudattbc

Ahad, 27 November 2011

Google+ Pemudattbc

Assalamualaikum. Allahu akbar!! Alhamduillah. selesai juga letak widget Google+ .Petang tadi ziarah blog akak Yatie  .Lepas itu segera nak letak google+ ini. Namun ia tak semudah di sangka.Payah juga ,kerana template naim tak ada share button daripada asal.Terpaksa mencari beberapa tutorial daripada Pak Cik Google untuk menambah beberapa coding yang sedia tak ada. Alhamduillah dengan berkat usaha keras ini Berjaya letak juga:-






hehe. Penat juga kerana sudah lama tak bermesra dengan coding-coding ini.Bak kata orang tua ,usaha tangga kejayaan.kepada sesiapa nak follow profile google+ naim dan page google+ pemudattbc di bawah ini:-

Profil naim:
Muhammad Naim 

Page 
Pemudattbc 

Mesti korang tak paham cam mana nak create google+ kan.boleh rujuk tutorial di bawah ini.

Create Google+ dan page
http://puanbee.com/follower-widget-akan-di-mansuhkan-ganti-dengan-google/

Jika template korang tak ada button google+ lagi , korang boleh rujuk di sini
http://www.ebloggertricks.com/2011/07/add-google-plus1-button-to-blogger.html
dan 
http://www.ebloggertricks.com/2010/08/add-blogger-share-buttons-to-custom.html

Nak rehat sat. penat bercinta dengan coding tadi,heheh. Layan boleh kejap.hehe Pulun Harimau Muda!!

4 comments:

Yatie Awang berkata... [Reply to comment]

bereskannn....
malaysia kalah lagi

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! berkata... [Reply to comment]

puas azza cari semalam macamana nak buat ni.. akhirnya...esok azza buat kalau free. Huhu. Betul ke widget follower dah nak hapuskan..

naim berkata... [Reply to comment]

@Yatie Awang

hehe

naim berkata... [Reply to comment]

@! AzzaAzman @ Chempaka Sari !

ya. tapi x pasti lagi.

Entry Paling Best

--------------