pengikut pemudattbc

Isnin, 14 November 2011

Jangan Terlalu Ghairah Luankan Perasaan Di Facebook

Ini nasihat kepada diri Naim juga. Niat awal nak post entry dalam pukul 10 pagi. Sebab kekeringan idea setelah menulis entry panas malam ini.

Semasa dok blogwalking+facebook terjumpa gambar ini:-



"Sebaiknya Janagn Banyak sangat luah perasaan sendiri kat facebook. Banyakkan tazkirah untuk semua. Yang tak puas hati tu simpan dalam hati,mengadu pada Allah lebih baik dari luah dari kat facebook"-Ustaz Azhar Idrus.

Hampa faham kan.Naim selalu singgah dekat blog-blog baru nak naik nama. kekadang mereka print screen shot luahan perasaan mereka dekat blog sebagainya. huhu

nak tegur kekadang teguran itu makan tuan yg memberi teguran itu.Sebenarnya naim bukan baik sangat . Naim akan menerima teguran jika hampa rasa naim bersalah.. ok?

Korang ushar gambar di atas dan fahami maksud nya. Insha ALlah.. sila sebarkan gambar ini kepada kawan-kawan hampa dok share status luahan perasaan. :)

wallahualam

15 comments:

shah berkata... [Reply to comment]

nak selamat delete je akaun facebook tu

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! berkata... [Reply to comment]

betullah tu, tak matang lahbuat cenggini. Kekadang bila dah marah, salam 5 status dalam masa sejam. Marah sanat nampaknya. Bukan efek kat orang lain, efek kat diri sendiri, tanam aura negatif, tak pandai kawal diri, jatuhkan maruah sendiri, beri persepsi buruk pada orang lain.

Ckin Kembaq berkata... [Reply to comment]

^_^ ringkas dan padat...sama-sama musahabah diri naa...

naim berkata... [Reply to comment]

@shah

boleh tahan ke bro? :P

naim berkata... [Reply to comment]

@! AzzaAzman @ Chempaka Sari !

:)

naim berkata... [Reply to comment]

@Ckin Kembaq

Insha ALlah. :)

wafiy suzly berkata... [Reply to comment]

rase nak deactivate, tp apakan daya, kang tak dpt kontek kawan2 lame plak :(

aimie amalina berkata... [Reply to comment]

hehehee
baik naim!=]

kekadang ase malu kalo owg tawu kita sedih..huuu
so luah pun melalui puisi je
bagi owg ssh nak paham skit
hahahahaa

maceh ye naimm!

LensaHp berkata... [Reply to comment]

Apa pun, berani buat berani tanggung laa... Hahaha

LadyBird berkata... [Reply to comment]

ustaz, awtlah naim skrg ni minat sgt kat ustaz nih.. naim.. nak jumpo ustaz ko?
kalau nak akak leh bawakan.. :) tp kene dtg trg lah.. borak ngn ustaz face to face.. :D..

-Wan Siti Aisyah- berkata... [Reply to comment]

Bismillah..
Kalau akak nak luahkan perasaan ke apa ke akak set privacy FB akak dulu.. Just akak sorang je boleh tgk & baca, tak bg org lain baca.. Opss, lupa lak.. Allah je tahu apa yg akak tulis=)

eita berkata... [Reply to comment]

saya cuma suka main game je dalam fb

Roha berkata... [Reply to comment]

Salam.
Semoga diberkati dan dirahmati Allah swt.n3 menarik.

Wani berkata... [Reply to comment]

Betul tu. Kadang-kadang, dapat jugak random friend list dalam Facebook. Kita malas nak cakap banyak, kita approve jela.
Bila dapat je status maki-memaki, terus delete diorang.
Skrg dh takde FB dah pun. Takut, banyak risiko. Sedang dapatkan kekuatan, barulah boleh buka akaun balik dengan lebih hati2.

roha berkata... [Reply to comment]

setuju sangat...sume nak luah kat FB..kalo boleh segala aktiviti nak bgtau kat FB. Kdg2 meluat ...janganla add/approve org yg tak knal...

Entry Paling Best

--------------