pengikut pemudattbc

Rabu, 7 Disember 2011

Jaga Aurat Kawan-Kawan

Assalamualaikum kawan-kawan. Sihat ke hari ini. Rasa sekejap sekarang kan.Kali ini naim ulang kembali berkisar aurat tak kira lelaki dan wanita.Kena lebih kepada wanita kerana mendatang fitnah kepada diri mereka.

Jom renungkan madah daripada Ustaz Azhar Idrus:-


Jika kalian nak post gambar di facebook, twitter dan blog . Sila tutup aurat. Berat nanang kalo di ushar lama-lama.Kekadang teguran kepada kebaikan macam ini. Kena keras sedikit. Kita ada agama yang paling mulia daripada agama-agama lain. 

Ok kawan-kawan. Ingat aurat anda. Ingat dosa..

sebarkan kepada kawan2 anda. Suruh mereka cover aurat mereka. Insha Allah

Wallahualam

pic kredit:Facebook

2 comments:

Yatie Awang berkata... [Reply to comment]

kalau diikutkan memang letih bercakap tentang aurat..tapi sebagai sesama muslim kita sentiasa harus ingat mengingati sesama kan

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! berkata... [Reply to comment]

insyaALlah, gambar azza xde lah alim sangat tapi cover semua bahagian yang patut... tak pernah bukak tudung, baju ketat... saya pelik jugak mereka yang bertudung setiap masa tapi macamana tah ada gambar free hair tersesat...

Entry Paling Best

--------------