pengikut pemudattbc

Khamis, 9 Februari 2012

Tak Sangka Dia Sudah Berpunya

Salam dan selamat malam. Apa khabaq semua, akhir-akhir ini rasa malas sangat nak update sesuatu entri dekat blog ini. Kerana kesibukan yang sangat sangat.Sedangkan facebook boleh sahaja online.

"Tak Sangka Dia Sudah Berpunya"

Apa nak tulis ya. Entahlah kekadang benda yang kita suka akan untuk di miliki, namun ia hiasan di mata di dunia. Dia adalah milik orang lain.Jangan pandang pada kecantikkan pada diri dia kerana ia satu alat untuk menarik dia kepada hati kita. Pandanglah kepada agamanya.

check pada akhlak=lulus
check pada solat= lulus
check pada sifat ikhlas=lulus
taat pada Allah dan Rasulnya=lulus
adakah dia sudah berpunya=gagal

Naim sedang bermuasabah diri sekejap apabila menerima  berita ini. Redha sahaja. Andai kita mencintai seseorang dan dia sudah berpunya. Jangan kita frust dengan dia. Mari kita ucap tahniah kepada diri dan doakan kebahagian kepada diri dia. Semoga Allah 'hadiahkan' seseorang yang lebih baik daripada si dia. Insha Allah.

Semoga dia tak baca entri ini. ^_^



Hiasilah diri kita dengan kecintaan kepada Allah dan Rasulnya, Insha Allah cinta kepada manusia akan datang dengan sendirinya. Jangan hampa dengan cinta yang tidak di balas.Harapkan cinta daripada Allah dan Rasullullah.

Wallahualam

9 comments:

azieyanz berkata... [Reply to comment]

bdk yg ang ckp ritu ka?

xpe,ada yg lebih baik..(^_^)

naim berkata... [Reply to comment]

@azieyanz

ha'ah. :(

xpa2 redha.. hehe

Yatie Awang berkata... [Reply to comment]

aduhhh...ciannya naim..

tak pe, bukan jogoh naim lagi tu..tak perlu kecewa...InsyaAllah..ada yang lebih baik sedang menunggu

.........cP~ berkata... [Reply to comment]

Ada yang lebih baik menanti..

naim berkata... [Reply to comment]

@Yatie Awang

Insha Allah akak.. :)

Jue AbdRahman berkata... [Reply to comment]

saba naim saba.. insyaAllah ade yg lebih baik tuk naim.. jgn sedih2 k ;)

-Wan Siti Aisyah- berkata... [Reply to comment]

Salam wbt Naim.. Adakah 'si dia' tu krew yg pernah Naim cite kat akak dulu? Sbb tgk dari gaya dia mcm tak berpunya lagi.. Jgn sedih2 ye, akak yakin Allah dah hold yg 100X lebih baik dari yg sblm nie.. InsyaAllah =)

naim berkata... [Reply to comment]

@Jue AbdRahman

Baik akak Jue. cari sorang utk adik akak sorang nie. hehe

naim berkata... [Reply to comment]

@-Wan Siti Aisyah-

:P

Entry Paling Best

--------------