pengikut pemudattbc

Sabtu, 31 Mac 2012

Harapan Kembali Bertakhta

Sebenarnya kekecewaan yang datang kepada kita hanya singgahan yang mahu menguji kehidupan kita yang masih panjang.Ada pepatah cakap 'Jangan berharapa sesuatu yang tidak pasti yang akan menjadi milik kita'.Benar juga pepatah itu, Naim sendiri kekadang 'blur' memikir sesuatu perkara yang masih di dalam situasi 50-50.





Kekadang senyuman di bibir bukan mengambar situasi yang sebenarnya. Adakah hati Naim akan tersenyum juga?Biar ia mengalir seperti hujan  turun dari langit hingga singgah di muka bumi  dan menyerap ke dasar bumi dan ia akan kembali ke langit semula,sebab itu kitaran semula jadi yang telah di tetap oleh Allah SWT.

Adakah entri berbaur Cinta? Jika ia akan membuat Naim tersenyum apabila hadir seorang bisa memgembirakan selepas kecewa dengan berita yang lepas.

Semoga perjalanan perjuangan dan cinta akan di dahului oleh perjuangan di selang seli dengan cinta. haha,

Harapan yang mana tak bertakhta, Kekadang kita kecewa di dalam spm, ada yang mahu bunuh diri sebab target 8a namun dapat 1a sahaja.Oleh itu  jangan terlalu target di dalam kehidupan . Kekadang ia akan terlepas pandang . Ingat adik-adik  di dalam aspek pembelajaran jangan paksa sesuatu yang kita tidak mampu buat. Contoh nya kita mampu study sehari 4-5 jam,jangan buat 12 jam sehari tanpa rehat ia boleh membawa bencana pada diri anda sendiri.

Itu sahaja kot.. Rasa cam banyak nak sharing tengok kalau ada idea-idea yang mantap . akan berkongsi dengan anda semua.

Wallahualam

7 comments:

Naurah Alwani berkata... [Reply to comment]

Harapan mencecah bintang, tapi hasilnya setinggi tiang buruk, saja. Sadis sungguh. Okey saya sedang dalam mood sedih sebenarnya ni. Isk. Abaikan.

T___T

Sis AI berkata... [Reply to comment]

Ya, sgt stuju. Dlm dunia ni jgn trlalu mnghrap, nnti akn kcewa. Jgn mnghrap slain Allah SWT, sbb yg lain takkn mnjanjikn apa2.

Bro buat sy rsa nk share psl hidup sy. Yes, hidup yg pnuh mnghrap dgn org satu ktika dulu. Tp hrini, hai hai bye-bye la wei.

cik L.A.L.A berkata... [Reply to comment]

harapan@angan2 ibarat kita terbang.
lg tinggi harapan,lg tinggi kita terbang.
Tapi hati2, takot kita jatuh terhempas dr tempat yg sgt tgi.
Biarlh harapan,impian,angan2 berpada2....
Gigihkan usaha,Insyllh kejyaan milik kita ;)

naim berkata... [Reply to comment]

@Naurah Alwani

bersabar sis. :)

naim berkata... [Reply to comment]

@Sis AI

hehe. kalau sudi share pon xpa, nak baca sama. :P

naim berkata... [Reply to comment]

@cik L.A.L.A

setuju dengan cik lala.. semoga jangan ia terlepas dalam genggam

L berkata... [Reply to comment]

hehe, L senyum tapi tada sapa tahu yg hati L hancus.. hahahaha.. mcm kecewa pulak..

jom tambah ilmu sikit=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/04/kalau-lah-kita-faham.html

Entry Paling Best

--------------