pengikut pemudattbc

Jumaat, 6 April 2012

Kawan -Mula kawan lepas itu lawan

Fitrah manusia akan berlaku apa yang telah di suratkan oleh alam.Kekadang ia menjadi lebih parah apabila diri sendiri yang berlaku tidak adil kepada diri dan sahabat sekitar kita.




Tipu diri la, jika kita tidak ada lawan, sedangkan kawan juga menjadi lawan kita tanpa kita sedari. Menikam diri kita dengan secara halus. Namun masih berdarah sehinggan setitis darah tidak mengalir sebab ia masih ditusuk oleh pisau[metafora]

Naim berharap kepada sahabat yang berselisih faham kembali kepada asal. Korang adalah sahabt yang baik sebelum ini, hanya sedikit bermasalah sudah 'putus sahabat'

Islam juga melarang tidak bertegur selama tiga hari? fikir2 kawan.. huhu.


hope terbuka hati korang...

2 comments:

Sis AI berkata... [Reply to comment]

Hmm.. Bro, bnda2 mcm ni biasa la. Lgi2 klu kwn mkn kwn. Yes, sbb tu la kwn pun kna pada2. Sjujurnya, sy takde rmai sgt best friend. Ada sorang dua je. Sbb kwn ni klu mlebih2 akn dbuat lawan. Time tu la kita mlatah, anggp forever alone ni lg bgus..

Sdarhanakn dlm sgala urusan. Nk cri sahabat ni susah.. :)

Jue AbdRahman berkata... [Reply to comment]

semoga persahabatan kite semua berkekalan sehingga ke syurga insyaAllah

Entry Paling Best

--------------