pengikut pemudattbc

Rabu, 15 April 2015

Ustaz Azhar Idrus- Tarekat Naqsyabandi Dan Yahanana Sesat?


UAI sebentar tadi di surau Flat Gelong Bilal:
Betul ke tariqat naqsyabandi difatwakan haram?
UAI: Apa tujuan sibuk duk cakap bab tariqat ni? Sebab nok lari dari isu GST, betul dok? Kite hok bodo giler berite ni rele jugok gi gaduh nak share, jangan gaduh, sebut naqsbandi ni ade banyak, ade tariqat nasqbandi yang muktabar, ade tariqat nasqbandi yang mengarut kemungkinan betul jika jakim fatwa sesat, kerana banyok jenis, jangan kite pukul locong kate tariqat ni sesat belaka, tapi oleh kerana kite bodo jadilah makanang org cerdik, edit gambar tu puok wahabi buat jangan cayye lah, hok buh gambar syeikh nuruddin tu ngarut tu serangan puok wahhabi jangan gi share plok sebab ade gerakan yang nak jatuhkan institusi ulamak muktabar. 


Apakah puok yahanana ni sesat?
UAI: dok bulih kate sesat, kite tgk gmbr saja dokleh nok buat hukum lagi, yahanana ni puok2 yg selalu berqasidah kite takleh kata dia sesat, sbb bukan jenis joget ngarut gitu, mereka berqasidah je kan, qasidah qasidah lah bukan mesti sesat, yg sesat sesat lah, patutnye yg sibuk sekarang ni biarlah jakim yg uruskan, jakim tak kata nasqbandi sesat, sbb nasqbandi ni banyok dan ade nasqbandi yg muktabar, ade name lain pulok dibelakang seperti nasqbandi aliya'. Jangan gaduh, mcm ahli sunnah jugok, hok molek hok beramal soleh lah ade, ade jgk ahli sunnoh yg togok arok kelab malam di KL nung. Org tolok hudud kite dok kate plok sesat?

0 comments:

Entry Paling Best

--------------