pengikut pemudattbc

Isnin, 5 Mei 2014

[Syria] Hanya Malaysia Gelar Mujahidin Sebagai Militan Part 2

Semalam Naim ada berjanji akan update malam kan. Maaf kerna Naim terlupa nak update. Semalam entri ini http://goo.gl/IbqHwF yang telah naim janjikan. Ok  jumpa lihat keratan akhbar Utusan di bawah :-
Kenapa mereka di gelar sebagai militan dan pengganas, jawapan ia sangat mudah . Sebab di belakang Malaysia adalah Amerika Syarikat. Nombor 1 pembunuh umat Islam di bumi Iraq, Afganistan. Mari kita mengimbau sejarah di mana Amerika Syarikat  masuk bumi Afganistan kerna tiket  memerangi Taliban. Taliban adalah mujahidin di bumi  Afganistan . Amerika masuk di sana bukan sahaja mereka memerangi mujahidin Taliban mereka juga membunuh orang awam seperti orang tua, kanak-kanak dan wanita. Belum habis , mereka rogol dan menembak. Adakah orang melayu tidak sedar lagi. 

Semasa Barrack Obama Pengganas Nombor 1 dunia datang ke bumi Malaysia, beliau di layan seperti raja. dan Perdana Menteri Malaysia boleh berselfie lagi dengan pengganas nombor 1 tu.

Geram dan marah dengan telatah PM Malaysia yang sanggup tunduk kepada Amerika. Ada pada dengan Amerika. Ketenteraan? Helikopter Black Hawk pun jatuh  di tembak dengan menggunakan pelancar roket RPG di Somalia, Kereta Perisai Humvee hancur kena periuk api di Iraq..

Pada suatu ketika dahulu, mantan perdana menteri 4 pernah  mengatakan Sekolah Agama Rakyat(SAR) Melahirkan pengganas dan militan. Inilah kerja UMNO dan Barisan Nasional 
kerna takot kebangkitan Islam..

Ini keratan akbar Utsan Melayu.Kalian ada otak berfikirlah.. Jika Amerika Syarikat kata alim ulama Malaysia adakah pengganas, baru kalian nak bangkit menentang. Umat Islam tak jatuh dalam lubang yang sama buat kali kedua.~

Wallahualam.

3 comments:

safarudin abd rahim berkata... [Reply to comment]

depa takut munculnya kembali daulah islamiah..mereka takut kpd undang2 syariah sbb depa sering buat bnda mksiat,menipu,zalim kepada rakyat dan org lain.

Teacher Basariah berkata... [Reply to comment]

utusan merapu.....

AzieYanz Rahim berkata... [Reply to comment]

terkejut bila keluar berita pasal benda ni. Ai malu la bila Malaysia siarkan berita yang terang lagi bersuluh tujuan mereka di sana. patutnya bagi sokong.

*geleng kepala*

Entry Paling Best

--------------