pengikut pemudattbc

Rabu, 23 Julai 2014

Air Mata Dua Tempat Berduka- Palestin dan Syria


Palestin nama tidak asing bagi umat Islam. Palestin juga tempat suci bagi umat Islam. Palestin dulu kini telah di kotori rejim Zionis. Tanah- tanah penduduk Palestin di rampas dan di beri kepada pendatang haram Zionis. Dari abad ke abad dan zaman ke zaman. Penduduk Palestin tidak putus untuk berjuang untuk mendapat kembali hak mereka. Nak dapat kembali negara mereka yang kian hari kian sedikit negara mereka di hakis dalam peta dunia oleh angkara rejim Zionis.

Sejarah gerakan jihad dan intifada di bumi Palestin, tak perlu naim ulas kerna lebih kepada analogi yang panjang dan kata yang lain ia merumitkan pemikiran yang masih kosong tentang Palestin. Namun sepintas lalu Naim akan ulas sedikit satu pasukan yang di geruni oleh Israel iaitu Brigade Izzudin Al Qassam.  Nama ini tidak asing bagi rakyat Palestin sendiri.  Keupayaan mereka  masih menjadi tanda tanya kepada rejim Yahudi sendiri.   Pada beberapa yang lepas, Naim ada terbaca satu status Facebook tak pasti dari Aman Palestin. Ada tentera Israel menembak kaki mereka sendiri agar mereka masuk segera ke hospital dari bertempur dengan Brigade Al -Qassam. Dan ada satu status ada tentera berkata mereka bertempur dengan hantu. Kerana Brigade Al Qassam menembak daripada pelbagai arah, selepas itu menghilang tanpa meninggal kesan. Allahu akbar.  Semoga beroleh Kemenangan.Bumi Syria lebih meruncing lagi , kerana rejim Syiah lebih kejam dari Yahudi( bukan nak membela Yahudi). Sampai hari ini ada sahaja kematian di Syria. Nak tahu , google seperti  ini

"pemudattbc: syria 2014"

Insya Allah akan keluar paparan tentang Syria. Kalian kena pada SEO. hehe

Berbalik kepada Syria. Kebangkitan rakyat Sunni Syria membuat satu revolusi dalam bumi Syria. Kini ramai mujahideen telah bangkit untuk membebaskan bumi Syria daripada Syiah.  Belakang Bashar Assad  ada Iran, Hizbullat,China dan Rusia. Mereka adalah sekutu kuat Bashar Assad. Namun sekuat mana mereka , tak sama kekuatan mujahideen Syria yang 100% bergantung kepada Allah SWT..

Teruskan berdoa kepada Allah. Smeoga kemenangan untuk Islam.

takbir!!!

Wallahualam.

0 comments:

Entry Paling Best

--------------