pengikut pemudattbc

Rabu, 17 Julai 2019

The Patriots- Wadah Ilmiah Di Facebook



Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Allah berfirman :-

"Bacalah (wahai Muhammad) dengan nama Tuhanmu yang menciptakan (sekalian makhluk)" (Surah Al-Alaq Ayat 1 ) .

Pada pagi ini Naim nak share salah satu page Facebook kegemaran Naim iaitu The Patriots. Page ini di kira sebagai Ilmiah menyampai ilmu yang baharu. Pelbagai cabang ilmu boleh di baca di laman web dan page mereka di facebook. Misi mereka iaitu 

1. Sistematik adalah cara hidup.

2. Mengamalkan adab dan bahasa sebagai sendi penghubung kepada kehidupan.

3. Setiap orang pasti mempunyai fungsi tertentu berdasarkan ILMU PENGETAHUAN, PENGALAMAN dan BAKAT.

4. Sikap dan akhlak yang baik.

5. Kematangan dalam menganalisis dan menyelesaikan permasalahan (Data, Information, Knowledge, Wisdom)


The Patriots memberi satu ilmu kepada masyarakat yang dahagakan ilmu di laman sosial amnya. Kerana lambakan website dan page facebook menceritakan benda-benda yang tidak berfaedah dan membawang sahaja dalam bahasa era moden ini.

Di bawah ini  video dari Page The Patriots yang Naim rakam untuk yang tidak tahu kewujudan mereka.



Oleh itu, Marilah kita membaca satu cabang ilmiah agar kita menjadi masyarakat yang berilmu dan berwawasan di dalam mendidik masyarakat ke arah lebih baik dan harmoni.   Naim sertakan link boleh klik terus

Facebook : - https://www.facebook.com/pg/thepatriotsasia

Twitter :- https://twitter.com/thepatriotsasia 

laman web : - https://www.thepatriots.asia/ 

Instagram :- https://www.instagram.com/thepatriotsasia/

Semoga manfaat kepada anda semua. 

34 comments:

adianiez AIDA berkata... [Reply to comment]

Aida byk folo link ilmu. Tak kisah la angle yg mana. Demi kelangsungan hidup yg lebih baik dan sempurna. Phone di tgn kan. Best bila dpt byk info from these kind of groups.

Mohd Zarin berkata... [Reply to comment]

InsyaAllah, terima kasih di atas pesanan tersebut

budakbandunglaici berkata... [Reply to comment]

perkongsian cukup menarik. BBL sendiri baru tahu lepas baca entri ni. dalam facebook sekarang macam-macam info kita boleh dapat kan.. lepas habis blogwalking BBL cuba tengok silau apa ada kat sana

Mat Drat berkata... [Reply to comment]

Betul tu.. The Patriot ni banyak kongsi ilmu ilmu dan pengetahuan yang kita jarang dengar dan kdg2 mengenai perkara yg kita dah terlupa mengenainya.

marsha berkata... [Reply to comment]

Bagus juga page ni...perkongsian yang bagus. Marsha tak pernah tahu ada page yang sebegini. Nanti boleh luangkan masa baca kat page ni pula.

Dikbee berkata... [Reply to comment]

Pernah nampak rakan-rakan di FB yang kongsikan perkongsian dari Laman The Patriots ni. BAnyak juga artikel2 menarik yang dikongsi kat page tu. Pasal sejarah pun ada. Menarik untuk dibaca

Syiera Firdaus berkata... [Reply to comment]

Ohhh baru tau pasal page ni. Bagus ada perkongsian info macam ni. Nanti syira tengok page ni

Huda Halid berkata... [Reply to comment]

terima kasih kongsi alternatif mencari ilmu walau sibuk skroll media sosial. biar masa yang di habiskan dengan media sosial dengan ilmu bukan sia-sia semata-mata

Mahamahu berkata... [Reply to comment]

Tak tahu pun pasal page ni bila ada pendedahan macam ni baru kita tahu ada juga satu page yang lebih kepada patriot yang mencintai negara dan bangsa tercinta...

mrsliez berkata... [Reply to comment]

Terima kasih atas perkongsian. Bagusnya klau ada ruang info yang share benda2 berfaedah ni. Sebab skrg byk betul yang membawang. Jadi indomasi berilmiah memang kita kena ada dan baca

Nadratul Syazwana berkata... [Reply to comment]

Jarang follow web-web yang membawang ni. Kebanyakannya Nad memang follow yang boleh menambah ilmu dan page motivasi, Nad memang perlukan banyak motivasi hahaha. Will try to check out The Patriot later ;)

Decamellia berkata... [Reply to comment]

Terima kasih naim. Nur like sekarang juga!

AyuArjuna BiGoshh berkata... [Reply to comment]

Perkongsian yang hebat. Banyak cara dan medium kita dapatkan ilmu. Cuma kena tahu platform dr fb mmg kena lihat betul kesahihan sumbernya

Mira Cikcit berkata... [Reply to comment]

Terima kasih untuk sharing ni. Bolehlah nanti tengok apa yang the patriots punya sharing nanti.

Muhammad Naim Abdullah berkata... [Reply to comment]

@adianiez AIDA Betul tu. Zaman sekarang kena pandai memilih page di Facebook hehe

Muhammad Naim Abdullah berkata... [Reply to comment]

@Mohd Zarin Sama-sama. Semoga beroleh manfaat ya

Muhammad Naim Abdullah berkata... [Reply to comment]

@budakbandunglaici Betul. Banyak manfaat di Patriots ini hehe

Muhammad Naim Abdullah berkata... [Reply to comment]

@Mat Drat

Tepat sekali, hehe. Naim mula tahu pada akhir 2017.. hehe. Lepas tu terus melekat page tu

Muhammad Naim Abdullah berkata... [Reply to comment]

@marsha Silakan, semoga beroleh manfaat ya hehe

Muhammad Naim Abdullah berkata... [Reply to comment]

@Dikbee Ya. The Patriot banyak share pelbagai cabang ilmu

Muhammad Naim Abdullah berkata... [Reply to comment]

@Syiera Firdaus Silakan

Muhammad Naim Abdullah berkata... [Reply to comment]

@Huda Halid Ya, Jangan banyak bazirkan masa dengan membawang sahaja haha

Muhammad Naim Abdullah berkata... [Reply to comment]

@Mahamahu Ya. Ia itu shaja, banyak cabang ilmu di dalam page tersebut. Nanti try baca ya

Muhammad Naim Abdullah berkata... [Reply to comment]

@mrsliez Ya. Kena memdidik generasi sekarang dengan nilai membaca. The Patriot tempat yang terbaik

Muhammad Naim Abdullah berkata... [Reply to comment]

@Nadratul Syazwana Silakan. Ajak2 kawan membaca dan share di facebook. Biar masyarakat mengenali The Patriots ini hehe.

Muhammad Naim Abdullah berkata... [Reply to comment]

@Decamellia Sama-sama.. :)

Muhammad Naim Abdullah berkata... [Reply to comment]

@AyuArjuna BiGoshh Ya. Keshahihan dari The Patriots tidak dinafikan. Bukan calang2 orang yang menulis di dalam The Patriots. hehe

Muhammad Naim Abdullah berkata... [Reply to comment]

@Mira Cikcit Silakan. Habaq dekat kawan2 sama ya

Gerai Toyota berkata... [Reply to comment]

Kunjungan perdana.. Salam kenal kawan..

mamapp berkata... [Reply to comment]

Tq naim.share ttg ni

Hanny Abdullh berkata... [Reply to comment]

Terima kasih atas perkongsian yang sgt bermanfaat ini. Sis baru tahu ada page ni, nanti bolehlah sis jengok2 untuk menambahkan ilmu di dada

saidila berkata... [Reply to comment]

tak pernah tahu pun , tapi lepas baca ni baru tahu dan nak ambik tahu....mana tahu jumpa sesuatu yang elok untuk dikongsi dengan yang lain...thanks yer

Emme Marina berkata... [Reply to comment]

around last week ke ada baca pasal diaorang ni. macam dejavu pula. its good ada banyak dah media sosial yang always give good knowledge with ilmu

Syamimi Saad berkata... [Reply to comment]

Kita ada juga baca dari page page yang ada di facebook. Mana yang elok dan baik, kita ambil dan gunakan untuk kehidupan seharian..



Entry Paling Best

--------------