pengikut pemudattbc

Selasa, 13 Ogos 2019

[Drama Spontan 9] Cerita Macam Drama Pukul 7



Assalamualaikum dan selamat pagi semua, pagi Naim nak share sambungan Drama Spontan dari seorang Youtuber iaitu Shahmi Sazli. Insha Allah kali ini tajuk kali ini bertajuk Cerita Macam Drama Pukul 7. Kali ini anda semua akan keras perut melihat telatah mereka iaitu Yoe Parang dan Asif.



Pada siri yang lepas Naim dah share dalam entri yang lepas iaitu ( [Drama Spontan 6] - Suami Durjana ), dan ([Drama Spontan 7] -Cinta DI Halang Orang Tua ) dan [ Drama Spontan 8 ]- Di Sini Menanti Di sana Menunggu). Di dalam episode kali seorang ayah tidak merestui anaknya berkawan dengan asif yang miskin.  Naim tak mahu lengahkan masa anda semua. Jom kita layan





Bagaimana? sudah anda layan short movie ini. Semoga ia memberi manfaat kepada anda semua. Untuk pengetahuan anda semua, Asif seorang autisma dan Yoe Parang orang istimewa. Semoga Allah menjadi mereka.

20 comments:

miszlinda berkata... [Reply to comment]

tak tengok lagi yg no 9 punya. seronok tengok telatah asif. jap lagi nak layan video ni

Cikza berkata... [Reply to comment]

Kita suka tgk video drama pendek by syahmi production tu memang best. Banyak tauladan.

Marina Bashah berkata... [Reply to comment]

Hahaha. Paroh paroh. Panggil waiter, nurse. Ingat hospital gapo?

Aerill Hassan berkata... [Reply to comment]

Lama jugak saya tak layan youtube utk tgok drama mcm ni. Kebiasaannya saya layan youtube untuk cari lagu terbaru sahaja. Terima kasih share ya

Umi Nazrah berkata... [Reply to comment]

oh ni lah asif yg viral tu. haha. kak baru tau. aduhai :P

Bonda Chanteq berkata... [Reply to comment]

Hahahahahahaha....pecah perut tgk short movie ni....pandai betul pengarah nya bwt jalan cerita...syabassss

Thirteen berkata... [Reply to comment]

Dah tengok tapi kita ada tak faham even ada subtitle. Haha kita noob sikit.

Baguih lah jugak cuma ada bab dia on hanging tu. Hahaha. So far terhibur jugaklah~

Alia Farhan berkata... [Reply to comment]

Hahahhaha. Adoiii lawak la diorg ni.. Terbahak2 gelak taught

Mahamahu berkata... [Reply to comment]

Sekarang ni dah ada pula watak baru dalam drama ni hehehehe mesti kelakor dan juga menghiburkan nanti kita tonton bila ada masa free kita suka drama hasil mereka ni merepek tapi ada nasihat dalamnya...

a berkata... [Reply to comment]

a

apekinahdotcom berkata... [Reply to comment]

Hahaha macam drama pukul tujuh... Yoe parang dan asif ni walaupun mereka berdua insan istimewa, kalau digilapkan lagi bakat mereka ni, pasti akan berjaya suatu hari nanti

Hanny Abdullh berkata... [Reply to comment]

Kelakar gila tgok diorg ni. Yang pelakon pompuan tu pun sampai tak tahan nak gelak. Tengok dua tiga kali pun tak jemu..hehehe

Ivy Kam berkata... [Reply to comment]

Interesting story line… although not professionally taken, the whole video is actually quite good for an amateur… keep up the good work

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

layan juag drama ni kat youtibe..lawak giler..ketawa mengekek2..hehhee..lepas layan akan layan lain lagi.bgus dia ambil budak ni berlkaon

yaya_flanella berkata... [Reply to comment]

Memang terhibur sangat dengan gelagat Asif dan Yoe tu. Rezeki diorang dapat menghiburkan kita atleast diorang boleh menjana pendapatan sendiri juga

sis gee berkata... [Reply to comment]

boleh tengok nanti!

mek yunie berkata... [Reply to comment]

anak jati kelantan. alhamdulillah, walaupun ada pihak kata yang depa ni bodoh buat short filem, tapi mek tetap skong. depa buktikan yg depa lebih ada akai compare dengan mereka yang sihat walafiat.

Lia Hasty berkata... [Reply to comment]

Dorang ni memang berbakat dan kreatih hasilkan video beri pengajaran dekat semua orang.

RunawayBella berkata... [Reply to comment]

Menjadi betul lakonan mereka. Masyarakat kita sekarang ni masih ramai lagi yang belum berfikiran dan bersikap terbuka terhadap golongan autisma atau golongan2 istimewa ni. Masih ramai yang pandang serong kadang2 bila bercampur dengan golong sebegini. Harap2 tak lama lagi masyarakat kita boleh berubah, boleh faham apa autisma atau penyakit2 lain (keturunan dsbnya) dan tidak menghakimi mereka, malahan boleh menerima mereka dan membantu mereka dalam mendapatkan hidup yang lebih sempurna.

HALIMAH BINTI MUHIDEN berkata... [Reply to comment]

Dah lama xtgk drama ni kat YouTube nti kak tgk



Entry Paling Best

--------------