Assalamualaikum dan selamat pagi semua sahabat-sahabat blogger. Pada pagi ini, Naim kembali menyambung cabaran 10 Day you Challenge.Yang pasti untuk entri kali ini lebih mudah kerana ia hanya skop kepada makanan sahaja.Tanpa melengahkan masa. Jom lihat apa senarai makanan yang kegemaran Naim.

1) Nasi Lemak

2) Nasi Kandar

3) Cendol

4) Bihun Goreng

5) Bihun Sup


Kelima-lima adalah makanan yang sentiasa Naim makan sebulan sekali maybe atau seminggu sekal.Jika makan tiap hari boleh menaikkan berat badan juga. Oleh itu bersama-sama memilih makanan yang sihat demi kelangsungan hidup masa hadapan sifar penyakit yang berbahaya. Makanan yang sihat amat bagus untuk tubuh badan kita kerana ia memberi tenaga kepada diri kita tatkala sedang membuat kerja sama kerja ringan atau berat.

Akhir kalam untuk entri kali ini, Naim harap semua sahabat-sahabat baik belaka bersama keluarga tercinta. Pada masa yang sama, jaga diri daripada Covid-19 dan sekarang musim panas.Hadlah pergerakkan anda kerana takut hidrasi kerana kepanasan.

8 Ulasan

sila tinggal kata-kata anda:

  1. Nasi lemak tu memang fave sangat. Setiap minggu kena masak nasi lemak sebab Naura memang suka makan nasi lemak..
    Nasi kandar tu pun best..

    BalasPadam
    Balasan
    1. YUp kerana nasi lemak makanan pilihan masyarakat Mleayu kita.. :)

      Padam
  2. Nasi Kandar, hehehehe meh penang meh ! hehe

    BalasPadam
  3. macam best challenge ni.. ada jugak idea untuk entry nanti hehe btw, nasi lemak juga laa pilihan paling utama hehe

    BalasPadam

Catat Komen

sila tinggal kata-kata anda:

Lebih baharu Lebih lama