pengikut pemudattbc

Jumaat, 23 September 2011

Laskar Pelangi-Filem Motivasi

Satu filem penuh motivasi. Rugi sapa tak pernah menonton filem ini.

 Filem ini menekankan pentingnya ilmu di dalam kehidupan kita. Tanpa ilmu kehidupan kita sia-sia sahaja. Di dalam filem ini banyak pergorbanan yg telah ditunjukkan oleh pengetua dan seorang guru di dalam untuk mendidik anak bangsa mereka supaya berjaya. Di dalam sebuah kampung anak-anak datang pelbagai latar belakang. Tetapi dengan semangat untuk berjaya . Mereka bertekad untuk berjaya. Sekolah mereka terletak di pendalaman. oleh itu. Para pelajar malaysia tak kira darjah mahupun tingkatan di Malaysia perlu ada semangat seperti ini untuk belajar. Kita perlu ada cita-cita..

Semoga ia membakar semangat kita semua. Berminat? cari-cari blog downloader.Kalo nak sedut filem ini. Tak pun pergi veli VCD original Laskar Pelangi. Wallahualam.

2 comments:

aniki berkata... [Reply to comment]

nanti aku tengok cita ni..bro lagu aku dah siap.tengok ar minggu depan aku upload kat blog aku..hehe

LadyBird berkata... [Reply to comment]

nanti kalau dah jumpe nak download citer tuhabaq kat akak ek :D

Entry Paling Best

--------------