pengikut pemudattbc

Ahad, 19 Mei 2019

Separuh Ramadhan Sudah Kita Lalui- Tinggal Separuh Lagi?


Pada Isnin 20/5/2019 sudah memasuki kepada separuh di dalam bulan Ramadhan. Terasa cepat masa berlalu pergi . Tetamu yang datang tidak lama lagi, akan meninggalkan kita kelak.  Kenapa masa ini cepat sangat berlalu. Di dalam kesempatan ini mari kita berebut-rebut membuat amalan.


Agar kita tidak menyesal pada hari kemudian...

22 comments:

Shuhaida berkata... [Reply to comment]

pejam celik pejam celik sekejap masa berlalu. tanpa sedar sudah hampir separuh Ramadhan sudah kita jalani. alhamdulillah.. semoga kita berpeluang bersama Ramdhan hingga akhir dan untuk tahun-tahun berikutnya..

Qisstiera berkata... [Reply to comment]

Sedar tak sedar sudah 15 Ramadhan. Cepat betul masa berlalu. Kadang sibuk dengan dunia sampai tak berkesempatan mengejar ibadah terutama Di Bulan puasa. Ada baki 15 Hari. Harapnya Qiss dapat perbaiki diri dan dan ibadah supaya puasa kali ini tak sia-sia

Yaya Azura berkata... [Reply to comment]

Kita dalam fasa kedua Ramadhan. Sekejap je 15 Ramadhan dah berlalu. Semoga baki Ramadhan tidak kita sia-siakan. Sama-sama perbanyakkan amal ibadat. Semoga amal kita diterima Allah.

Kayathre berkata... [Reply to comment]

Cepatnya masa berlalu. Baru rasa macam start puasa tapi dah nak raya dah. And, i am getting older too...

Mama Kembar Tiga berkata... [Reply to comment]

Cepat sungguh masa berlalu. Rasa baru ja mula berpuasa, sedar sedar dah pertengahan Ramadhan pun. Harap sempat laa kumpul sebanyak mungkin amal ibadah sepanjang Ramadhan ni.

mamapp berkata... [Reply to comment]

Sekejap je dah 16 Ramadhan kan

airah syahirah berkata... [Reply to comment]

Dah makin berumur ni memang lagi bermakna bulan ramadhan ni. Bersyukur sangat ditemukan dengan ramadhan kali ni

Syamimi Saad berkata... [Reply to comment]

Dah separuh ramadan kita lalui kan.
Sekejap sangat. Sikit masa dia berlalu pergi, kita akan terasa kehilangannya..
Akan rinduinya selalu..

Rawlins GLAM berkata... [Reply to comment]

Masa awal ketibaan Ramadhan, Rawlins terasa tidak sabar menunggu Syawal.
Bila dah separuh Ramadhan, terasa cepat benar pula dan insaf sebab banyak amalan yang tak sempat dilaksanakan dalam bulan penuh keberkatan ini.

Mimie berkata... [Reply to comment]

Sekejap je rasa kita berpuasa kan. Pejam celik pejam celik dah pertengahan Ramadhan. Hari ni dah 16 Ramadhan. Sekejap je rasa. Taknpuas rasanya nak buat amal ibadat. Rasa masih ada kekurangan .Harap sempat khatam lah sebelum Syawal ni

Zharif Azis berkata... [Reply to comment]

tulah kan, pejam celik pejam celik dah separuh bulan ramadhan kita jalani. semoga kita dapat bertemu bulan ramadhan lagi di masa akan datang. aminnn

penaberkala berkata... [Reply to comment]

Sekejap betul masa berlalu. Dah separuh bulan perjalanan di bulan Ramadan. Apapun, selamat berpuasa

Qaseh Dalia berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah , semoga dpt sempurnakan ramadhan kali ni

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

betul..sekejap je masa berlalu..dah masuk 15 ramadan sekrg..lagi beberapa minggu je nak raya..biasa memng mcm tu..masa berlaku terlalu cepat

LizzaBella berkata... [Reply to comment]

Di kedewasaan ini, memang rasa masa tu berlalu cukup pantas. Pejam celik je dah nak separuh tahun kita dalam 2019 ni. Jangan kata Ramadan, setiap hari pun kita kena cukupkan amalan dan cara hidup yang mulia - lebih baik dari hari2 sebelum dan semoga hari2 esok juga lebih baik dari hari ini.

AlongMurni berkata... [Reply to comment]

Cepatnya masa berlalu. Dah menginjakbke penghujung ramadhan.. Moga segala amalan yg dilakukan diterima n mendapat keberkatan.. Insya Allah

Hanny Abdullh berkata... [Reply to comment]

Tu lah..dlm sibuk kerja seharian..tup2 dah separuh ramadan kita jalankan. Harap2 diberi kesibatan yg baik utk lagi sepruh dan lakukan ibadah dlm bulan yg mulia ini

Mek Onie berkata... [Reply to comment]

Cepat sangatkan ramadan nak tinggalkan kita semua. Moga-moga dapat habiskan ramadan dengan sempurna tahun ini. Tapi ramadan kali ini sangat mencabar bagi onie. Salam Ramadan Al-Mubarak

HALIMAH BINTI MUHIDEN berkata... [Reply to comment]

Ye. Sekejap dah nk dkt raya.. satu apa pun blm shopping

SuperMamy Syu berkata... [Reply to comment]

Masa.mula2 posa, memang rasa biasa je. Tapi start masuk ½ bulan, xia dah rasa masa tu lajuu je menurun bulan.tiba2 dah raya uhuk²

Sunshine Kelly berkata... [Reply to comment]

Betul pejam celik pejam celik dah more than half of Ramadan. Bulan ni walaupun Kelly tak puasa penuh tapi rasa tenang jer, Ramadan always remind me to be more sabar and prihatin kepada yang lain walau pun i m not a muslim yet.

Muhammad Naim Abdullah berkata... [Reply to comment]

@Sunshine Kelly

Ia sudah memadai saudari.. :) semoga sihat selalu ya



Entry Paling Best

--------------