BOOK GIVEAWAY #1STYEARWITHSHOPEE BY FARIHAJAFRI.COM

in , by Muhammad Naim Abdullah, September 24, 2021

 Assalamualaikum dan selamat pagi kepada semua sahabat-sahabat semua. Pada pagi ini Naim join satu giveway dari rakan baharu blogger iaitu Fariha Jafri. Jangan lupa sahabat-sahabat banyakkan berselawat pada hari Jumaat.

Alhamduillah pada pagi ini Naim join satu giveaway dari Blogger Fariha Jafri. Giveway beliau bakal berakhir pada 10 Oktober 2021. Masih ada masa untuk rakan-rakan lain untuk join bersama-sama Naim. Jika hendak join bersama-sama, boleh klik pada banner di atas. Syarat-syarat pun senang dan mudah kita follow sahaja.

Tuan giveaway minta  ceritakan dua buku terbaik pernah Naim baca. Insha Allah Naim akan cerita satu persatu. Untuk makluman saudara Fariha Jafri, buku  yang Naim maksudkan adalah dari penerbit baharu yang berada di tanah air dan pasaran. Jika anda follow page The Patriots, anda akan tahu kewujudan karya-karya yang terbaik . 

Iaitu Patriots Publishing, jika ingin melihat buku-buku mereka yang berada di pasaran, boleh klik pada banner di atas. Back to story, Naim akan bagi dua buku yang terbaik bagi Naim, dua judul buku tersebut adalah dari Patriots Publishing.  Buku yang pertama ialah

1) Alegori Naruto – Falsafah Di Sebalik Manga


Penulisan buku ini membuka falsafah yang ada di dalam siri anime Naruto Shippuden. Dan cerita yang ada anime , nama-nama jutsu iaitu seperti Izanami, Izanagi adalah nama-nama hantu di Jepun dan. Di dalam buku ini tahun berapa  seni pertahanan diri iaitu ( Ninja) di perkenalkan.

Dan watak-watak yang ada siri anime Naruto turut di kupas di dalam siri anime ini seperti Uchiha Itachi , sisi falsafah barat di dalam diri Uchiha Itachi. Jika sahabat-sahabat ingin miliki buku ini boleh klik pada link di bawah ini2) Kronikel One Piece – Sejarah Di Sebalik Manga


Di dalam buku Kronikel One Piece – Sejarah Di Sebalik Manga adalah sejarah yang ada di dalam dunia perlanunan dan Siri anime One Pice adalah kiranya adaptasi dunia perlanunan yang ada di atas dunia ini. Jika anda layan movie  Pirates of the Caribbean ia berkaitan juga.

Jika anda ingat watak di dalam Pirates Of The Caribbean  iaitu Barbossa. Percaya atau tak watak tersebut adalah adaptasi dari seorang armada yang sangat di geruni oleh eropah iaitu Heyreddin Barbossa. Jika baca sejarah beliau boleh klik di sini ( https://www.thepatriots.asia/heyreddin-barbarossa-ketua-armada-laut-uthmaniyah-yang-dilupakan/ )

Jika sahabat-sahabat ingin miliki buku Kronikel One Piece – Sejarah Di Sebalik Manga boleh klik ini


Akhir kalam dari Naim, marilah kita support tuan giveway, semoga beliau gembira melihat rakan yang support beliau. Selamat bergiveway semua!.

SHARE 6 comments

Add your comment

 1. mcm anak ammi suka baca komik anime..

  BalasPadam
 2. All the best Naim. Menarik artikel pasal Barbossa tu😁. Tq for sharing.

  BalasPadam
 3. singgah dari giveaway yg sama. goodluck :)
  https://www.tiarasaphire.com/2021/09/book-giveaway-1styearwithshopee-by.html

  BalasPadam
 4. Senarai pemenang dah diumumkan untuk Giveaway ni :)
  Terima kasih sudi join dan support.

  BalasPadam

sila tinggal kata-kata anda:

© Ke Arah mencari redhaNYA · THEME BY WATDESIGNEXPRESS