pengikut pemudattbc

Rabu, 12 Oktober 2011

Best Ke Dok Kutuk Rakan Sendiri

Malam ini best tidur awal sebab hujan sedang turun lebat sekarang. Malam ini bukan Naim nak cerita pasal itu. Pasal dok kutuk kawan.

Tadi jalan-jalan di facebook. Lalu ada message masuk oleh kawan naim dan dia bagi link satu grup . Korang nak tengok tak? Minta maaf ya. Ia sangat ganas untuk tatapan umum.

*Ganas=Ada unsur perhinaan dan menjatuhkan air muka..

 Lepas itu, naim memohon masuk ke dalam group itu lalu ia approve oleh admin grup itu. Selepas itu Naim cari sapa punya grup . Duk cari punya cari ,akhir jumpa sapa admin grup ini. Rupanya kawan Naim juga.Kes naya nie..Penyiasaan terus bermula..Naim scroll ke bawah. Mereka membuat fitnah kepada kawan Naim juga. Mereka Post gambar kepunyaan kawan yang kena fitnah dengan pelbagai cerita baru. Mereka mengata kepada kawan Naim. Mereka kira 'makan dalam'.Kawan naim yang kena kutuk tu hanya mendiam diri sahaja..Em. Nak tolong,satgi kena balik.Sekarang hanya jadi pemerhati sahaja dulu.


Entahlah,Orang kedah cakap melawak kasaq.itulah sedikit pengalaman sendiri. Kalau nak pedas boleh takut terjerumus lembah fitnah pula.


Memang best kita dok mengutuk orang tambah ada back up..

Situasi
 
Picture upload...


"wei ushar gambar **** macam beruk la. hahahah...."

"Beruk pon pon tak macam ***"


Korang tahu tak yang dok mengumpat dan yang dok tambah perisa pon sama.. Tambah saham dosaa..


apa pun tak boleh. Insha Allah. Jika perbuatan mereka lebih keras lagi. Naim akan tegur kepada mereka. 







 

6 comments:

Yatie Awang berkata... [Reply to comment]

akak tengok perkara macam ni, memang banyak terjadi kat fb, sbb tu agak jarang buka fb

tapi naim lain kali kalau nak jadi detective conan ajak akak sekali

Jue AbdRahman berkata... [Reply to comment]

biar la derang tuh, lama2 derang diam la tu.. kita doa je moga derang sedar, byk ar pahala kwn naim dpt, free jek, yg derang tuh dpt dosa free :)

naim berkata... [Reply to comment]

@Yatie Awang

^_^

Insha Allah.. ^^

naim berkata... [Reply to comment]

@Jue AbdRahman

ini Naim sokong.. :-)

eyryn berkata... [Reply to comment]

memang selalu macam nie..
macam diorang perfect !

naim berkata... [Reply to comment]

@eyryn

kena banyak bersabar..

Entry Paling Best

--------------