pengikut pemudattbc

Selasa, 11 Oktober 2011

Perihal Gama Angry Bird- Cakap Alhamduillah?Benarkah?

Pagi ini Naim nak cerita pasal game angry bird. Sapa dok main game ini? Akhir-akhir heboh di facebook kata Angry Bird cakap Alhamduillah.

Benarkah? Tipukah?Jom renungan seketika ayat 6 Surah Hujurat :-

Wahai orang-orang yang beriman! Jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini - dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) - sehingga menjadikan kamu menyesali apa yang kamu telah lakukan. (Al-Hujuraat 49:6) 

Naim banyak join grup di facebook. Semua orang dok sebarkan berita ini tanpa periksa dahulu. Nasib ada hamba Allah telah menanyakan soalan kepada Ustaz Azhar Idrus. Nak tengok.. jom3..





Semoga manfaat, Kepada semua. pakat2 bagitau kawan-kawan yang tidak tahu lagi. ^_^

9 comments:

azieyanz berkata... [Reply to comment]

eh yke...

aku ada main tp tak perasan pun..

mungkin aku tak dengar betul2 kot..

NauRah aLwaNi berkata... [Reply to comment]

tapi kenapa perlu sebut alhamdulilah? Mujur ada yang prihatin bertanyakan soalan..

p/s: budak lepasan PMR singgah sini! *gumbira*

naim berkata... [Reply to comment]

@azieyanz

wallahualam azie..

^^

naim berkata... [Reply to comment]

@NauRah aLwaNi

selamat kembali eira..:-)

aimie amalina berkata... [Reply to comment]

aiyoooo
ade jugak cenggitu
mujur x main angry bird
hehehe....


eh naimm...kite pon join segmen cek HH
salam kenai!=]

azieyanz berkata... [Reply to comment]

So boleh main ke tak ni erk..huhu

Jue AbdRahman berkata... [Reply to comment]

akak tak tau mende ape angry bird neh, so akak no komen.. hehe

naim berkata... [Reply to comment]

@azieyanz

AZIE.. boleh main game nie.. silakan.

naim berkata... [Reply to comment]

@Jue AbdRahman

hehe.. say no comment.. Naim pon x pernah men gak/

Entry Paling Best

--------------