Ustaz Azhar Idrus-Sambut Hari Bapa

in , by Muhammad Naim Abdullah, Jun 17, 2012
Jom kita ushar printscreen ini:-Assalamualaikum, apa habaq semua. Kekadang perkara agama banyak blogger tidak bertegas, namun segelintir sahaja yang mengambil tahu, bukan nak puji diri sendiri. Minta maaf, naim bukan macam itu. :)

Ustaz Azhar idrus cakap father day adalah perayaan agama lain, haram kita menyambutnya kerana ia macam menyukai agama itu. Perkara ini sama seperti Valentine Day. 

kepada semua, semoga manfaat kepada semua. Sila sebarkan berita ini kepada rakan -rakan anda, semoga mereka tahu. Insya Allah.

Wallahualam
SHARE 3 comments

Add your comment

 1. salam.saya rasa hari tu dah dijelaskan tentang kedudukan hari ibu ni,boleh disambut,bergantung pada niat kita jugala..wallahualam..

  http://ringgoredz.blogspot.com/2011/06/hukum-menyambut-hari-bapa-ibu.html

  http://kulanzsalleh.com/himpunan-keluarga-sambut-hari-bapa/

  BalasPadam
 2. @nurul

  terima kasih, pandangan ustad berkisar masyarakat amnya mengingati ibu bapa pada sesuatu tarikh sahaja?

  BalasPadam
 3. Islam terbuka pada perbezaan pendapat. Ust Azhar dengan pendapat tersendiri, Dr Asri dengan pendapat tersendiri, Ust Fathul Bari dengan pendapat tersendiri.

  Islam terbuka pada perbezaan pendapat. Kalau Ust Azhar kata sambut hari bapa/ibu tu haram, tak semestinya haram bagi ilmuan lain. Jadi kata2 ust azhar tak semestinya harus diikut, betul x? ^ ^

  - Nik Md S -

  BalasPadam

sila tinggal kata-kata anda:

© Ke Arah mencari redhaNYA · THEME BY WATDESIGNEXPRESS