Shikadai dan Shikamaru- Shougi

in , by Muhammad Naim Abdullah, Disember 27, 2018


Pertama kali, aku memang minat siri anime dari Jepun ini iaitu Naruto Shippuden dan Boruto Next Generation.  Mula mengikuti siri anime dari bangku sekolah lagi. Pada waktu itu , masa tingkatan tiga. Ramai yang mengikuti siri anime naruto semasa di bangku sekolah. Yang pasti  setiap khamis pukul 7 di tv3 akan terpacak menanti anime ini. 

Di samping itu, bukan sahaja menonton di televisyen, akan pergi kedai terdekat di kampung untuk membeli komik siri naruto ini. Kerana  komik lebih ke hadapan dan akan memahami setiap scene akan di tonton di televisyen amnya.


Shougi adalah chess jepun. Kerana dua watak ini iaitu Shikamaru Nara dan Shikadai Nara mereka mengalisis strategi dan kelemahan musuh melalui buah-buah catur. Bukan mudah bagi kita untuk menyusun strategi dan mengalisis data melalui chess . Hatta mengambil kira setiap gaya tempur dan persediaan akan berlaku jika berhadapan musuh. 

Ini bukan calang-calang untuk di hadapi kelak. Ada juga kita boleh adapatasi fantasi anime di dalam kehidupan kita. Kerana hidup berkeluarga kena ada masa dan ruang bersama-sama dengan anak-anak dan ibu bapa kita.

Nanti teori lain akan di coret di sini.. 

-naimttbc-
SHARE 1 comment

Add your comment

sila tinggal kata-kata anda:

© Ke Arah mencari redhaNYA · THEME BY WATDESIGNEXPRESS