pengikut pemudattbc

Isnin, 22 Julai 2019

[Drama Spontan 6] Suami Durjana- Best Giler



Assalamualaikum dan selamat malam semua. Apa khabar anda semua. Dengan harapan semua sihat-sihat belaka. Bagaimana cuaca di tempat anda , di kedah sekarang terutama di kawasan Naim hujan lebat. Ok, malam ini Naim nak share short movie di youtube channel Syahmi Sazli.


Inilah Syahmi Sazli nak director di dalam short movie ini. Yang bertajuk Suami Durjana. Di dalam short movie ada part yang sportan dari pelakon short movie ini. Yang best ada penampilan khas daripada Apak Khalifah. Siapa? Baru-baru ini naim ada buat entri lagu Suara Syairku ( https://pemudattbc.blogspot.com/2019/07/suaramu-syairku-harry-khalifah-lirik.html ). 

Ok... Naim tak mahu berlengahkan masa, jom kita layan sama-sama.



Apa macam semua, sakit perut tak? hehe. Kerana ia tidak satu short movie  kosong. Tetapi ada mesej yang membuka masyarakat di luar sana. Kerosakan di dalam masyarakat yang terjebak di dalam perjudian dan meminum minuman keras ( arak). Dan tidak meminjam hutang ( ceti haram @ ah long). Last sekali, membuat rumah tangga ada masalah. Semoga video ini memberi sedikit moral kepada anda semua. 


28 comments:

Nhazla Fikri berkata... [Reply to comment]

Saya tak berkesempatan untuk tonton lagi. Kalau movie yang diarahkan oleh syahmi ni memang saya akan tengok. Seronok sebab jalan ceritanya lain daripada yang lain. Ore kito boh

Marina Bashah berkata... [Reply to comment]

Blum tengok lagi drama ni. Ada masa nanti nak tengok drama ni.kalau apak khalifah ni berlakon mesti lawak

Atul Hamid berkata... [Reply to comment]

Tahniah pada yang buat cerita, cerita ada isi, bagus. Tapi pelakon utamanya lawaklah haha. Polis pun lawak, adoi, pecah perut gelak tengok drama spontan ni. Lawak tengok para pelakonnya. hehe

Julia Mahir berkata... [Reply to comment]

Thanks for sharing psl short film ni. Muda muda dah berbakat buat short film yg penuh mesej ni.

Ahmadi berkata... [Reply to comment]

Hebat blogger Kedah ni...rindu kat Jitra tau..rasanya dah nak genap 10 tahun tinggalkan changlun. Rindu Hijau Kuning...terbaik..

Muhammad Naim Abdullah berkata... [Reply to comment]

@Nhazla Fikri Naim pertama kali layan video daripada beliau. Owh ore klate ya. Sek kito jange pecoh

Muhammad Naim Abdullah berkata... [Reply to comment]

@Marina Bashah best sangat2 hehe

Muhammad Naim Abdullah berkata... [Reply to comment]

@Atul Hamid hehe. tepat sekali semua spontan punya

Muhammad Naim Abdullah berkata... [Reply to comment]

@Julia Mahir sama2 semoga terhibur

Muhammad Naim Abdullah berkata... [Reply to comment]

@Ahmadi oghang kedah ka?

Lin Liena berkata... [Reply to comment]

best eh???nanti malam sikit nak tengok lah..tq share

Cik Lily Putih berkata... [Reply to comment]

nampak macam menarik je drama ni, tapi belum ade kesempatan nak tengok lagi. muda betul pengarahnyer lah

Cik Min berkata... [Reply to comment]

Belum berkesempatan nak tgk. Jap lagi kte tekan button kat youtube tu ye

budakbandunglaici berkata... [Reply to comment]

BBL belum sempat lagi nak tonton video ni tapi jangan risau time weekend nanti boleh spend masa tengok. dari cerita naim nampak menarik isi kandungan tu. kalu tak, tak kan naim up entri untuk share kan. betul tak

Muhammad Naim Abdullah berkata... [Reply to comment]

@Lin Liena best sangat, kena layan ya

Muhammad Naim Abdullah berkata... [Reply to comment]

@Cik Lily Putih ya. kena layan taw

Muhammad Naim Abdullah berkata... [Reply to comment]

@Cik Min kena layan taw

Muhammad Naim Abdullah berkata... [Reply to comment]

@budakbandunglaici betul .. haha.

Hanny Abdullh berkata... [Reply to comment]

Dah beberapa kali gak tgok drama spontan diorg ni, memang lawak. Pelakon laki tu, mmg blur gila..sampaikan pelakon lain tak tahan ketawa..hehehe

Fadzi Razak berkata... [Reply to comment]

Dulu kadang-kadang tertengok jugak video video yang dia buat. Biasanya tengok dari kawan kawan share la. Yang latest ni tak tengok lagi

adianiez AIDA berkata... [Reply to comment]

aduhai. pelakon utama nyer asyik lah tgk camera :)
oghe kelate.
siap gelak-gelak ha ha ha ha ha ha...

Wai Yee aka Rane berkata... [Reply to comment]

oh wow, thanks for intro youtube channel Syahmi Sazli. It seems like a good channel to watch when have time hehe

Aerill Hassan berkata... [Reply to comment]

macam menarik video ni. in shaa Allah akan tonton nnti. suka dengan tahap kreativiti orang malaysia skrg ni :) kreatif.

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

nampak video ni orang bagi, tapi tak pernh tengok lagi..tak sempat nak layan..nanti ada msa free kita tengok

Siti Awadah berkata... [Reply to comment]

belum tgk lagi ni... suami kita suka layan citer2 yg camni... ala2 sempoi selamba gitu.. inshaAllah nanti boleh rekomen kat dia n boleh tonton sama

AyuArjuna BiGoshh berkata... [Reply to comment]

Alamak macam
Menafik cerita ni. Nanti nak tengoklah. Suka2 cerita berat yang ada unsur pengajaran yang membina

mamapp berkata... [Reply to comment]

Bagus movie shirt tapi byk pengajarannya

Tekkaus berkata... [Reply to comment]

Thanks for recommending this. I tried watching a bit and I must say that I am impressed especially when it has to be done impromptu or spontaneously. :)



Entry Paling Best

--------------