pengikut pemudattbc

Rabu, 25 Mac 2020

Dapatkan Maklumat Shahih Tentang COVID-19


Assalamualaikum dan selamat pagi kepada anda semua. Naim harap semua baik-baik belaka bersama-sama keluarga tercinta. Semoga bumi Malaysia akan terhindar virus Covid-19 ini. Insha Allah. Jangan di lupa untuk berselawat kepada Nabi Muhammad, semoga dengan berkat, Allah turunkan rahmat dan angkat Covid-19. Insha ALlah.

Bercakap pasal COVID-19 , Ramai masyarakat Malaysia ingin mengetahui status apa yang terjadi di Malaysia. Sebagai contoh apa alternatif Kerajaan di dalam menangani situasi yang agar mencabar bagai rakyat jelata sekarang. Pihak kerajaan telah menyediakan beberapa platform sama di facebook dan telegram. Dengan berita yang shahih dan benar dapat memberi satu informasi yang paling betul. Dan menangkis penyebaran berita tidak benar. Ini lah saluran yang betul iaitu :-1) Majlis Keselamatan Negara

 i ) Facebook - Majlis Keselamatan Negara (klik) 

 ii ) Telegram Majlis Keselamatan Negara  (klik)
2) Kementerian Kesihatan Negara 

i ) Facebook - Kementerian Kesihatan Negara (klik)

ii) Telegram -  Kementerian Kesihatan Negara (klik)


Oleh itu, kepada masyarakat Malaysia kena lebih peka mendapat satu-satu maklumat. Pastikan benar barulah share kepada kawan-kawan kita sama ada cara percakapan atau melalui media sosial.#Stayhome semua. 

0 comments:Entry Paling Best

--------------