kredit Siinurul.com

 

Assalamualaikum dan selamat malam kepada semua sahabat-sahabat, Naim harap semua baik-baik belaka bersama keluarga tercinta. Selamat ber PKP, PKPB dan PKPP kepada semua rakan blogger. Malam ucapan hari raya pula, dan Naim jua tidak terlepas berada  frasa PKPB ( Perintaj Kawalan Pergerakan  Bersyarat).

 Seperti biasa, malam ini menyambung kembali cabaran 15 hari menulis blog tinggal dua cabaran lagi tidak termasuk entri ini. Kali ini Naim gabung 3 perkara di dalam satu entiti iaitu Anime. Sebut sahaja Obssesion, Hobi dan Passion sememang  di dalam anime telah mengajar pelbagai semangat. Dan tidak lupa di dalam cabaran terdahulu yang bertajuk Favourite Qoutes telah Naim mengungkai serba sedikit tentang siri Anime kan.

Pada untuk entri kali ini hampir sama sahaja.Kerana idea masih menebal kepada siri Anime. Yang pasti sahabat-sahabat ingin mengetahuinya kan. iaitu siri Anime Naruto Shippuden.



Sejujurnya Naim obses kepada siri Anime ini dan hobi serta passion berada di dalam siri Anime ini tebal di dalam hati ini. Kerna zaman sekolah menengah  seterus zaman IPT hatta waktu sekarang masih Naim mengulang-ulang episode siri anime Naruto kerana pelbagai falsafah yang akan keluar setiap watak yang director siri ini nukilkan seperti gambar di atas.

Siri anime bukan khusus kepada kanak-kanak semata-mata, akan tetapi ada sebalik kewujudan siri Anime bukan khusus umur kanak-kanak ( 7 tahun hingga 12 tahun) . Siri ini target utama mereka ialah umur dewasa dari 14 tahun ke atas, kerana adegan-adegan bukan yang sesuai pada peringat umur bawah13 tahun ke-bawah.

Asbab siri Anime ini juga Naim telah membeli Buku keluaran The Patriots.


Begitulah entri kali ini,Maaf ya sahabat-sahabat jika entri ini agar sendu sedikit kerana kesan daripada PKPB ini ( gurau sahaja). Insha Allah lepas ini Naim akan menyambung pengajaran dari siri anime yang tertangguh lama jua. AKhir kalam Naim.. Semoga happy selalu..

Wallahualam.!

6 Ulasan

sila tinggal kata-kata anda:

  1. ramai ckp anime is cartoon yg budak2.. but its more than that :)

    BalasPadam
  2. Kanak2 pun tak faham sangat kalau tengok Naruto kot hehe

    BalasPadam
  3. Macam menariklah cabaran dari si nurul ni..nk join juga lah!

    BalasPadam
  4. hahahaha...teringat masa pregnant anak sulong, obses tengok naruto...sekarang anak dah usia 9tahun...tak pernah ajar dia tengok naruto tapi setiap kali usha kartun apa dia tengok...NARUTO ko.....

    https://naimyart.blogspot.com/

    BalasPadam
  5. teringat pualk my first anime was Bleach. Till now bila cari anime lebih suka genre tu. Haha I don know why laa...

    BalasPadam
  6. *Cik TK sedang tonton anime Corpse Party*
    *A masuk bilik*

    A: Apa ni dah besar pun tengok kartun. Macam budak-budak
    Cik TK: Budak-budak tengok ni ek? *Tunjuk skrin*
    A: Whaatttt!??

    Ok, ini anime survival horror yang tak sesuai untuk kanak-kanak. Banyak adegan seram 😅

    Tak semua anime untuk budak-budak kan.. anime pun ada age rating actually

    BalasPadam

Catat Komen

sila tinggal kata-kata anda:

Lebih baharu Lebih lama