Alhamduillah Naim Full Vaksin Dalam MySejahtera

in , by Muhammad Naim Abdullah, September 13, 2021


 Assalamualaikum semua dan selamat pagi. Sebenarnya idea untuk menulis semalam (12/9/2021) asbab guruh dan kilat. Postpone untuk hari , Alhamduillah status dalam My Sejahtera Naim bertukar menjadi full vaccinated seperti gambar di atas.


Sebenarnya  tidak teruja sangat kerana senang berurusan dunia kerana ada tempat mahu dua dos vaksin baru dibenarkan masuk premis mereka. Dan pihak kita,  jangan marah kepada mereka kerana mereka ingin menjaga keselamatan tempat perniagaan mereka. Walhal di tempat ibadat kita seperti surau dan masjid menjadi syarat utama kena lengkap dua dos vaksin. Semoga Allah memelihara kita semua.

Sudah 14 Hari Tetapi Masih Status Partially Vaccinated?

Ada rakan blogger, komen di entri ini Status Partially Vaccinated Dalam MySejahtera . Ada sesetengah rakan di media sosial Facebook mengalami masalah perkara yang sama. Baiklah Naim akan tunjuk tutorial yang Naim berjaya lakukan untuk dapat full vaccinated ini. 


Baiklah semua sahabat-sahabat, Kena update Covid-19 status inilah salah satu cara yang Naim buat untuk dapat full vaccinated kerana Naim sudah tarikh matang dos kedua vaksin pada 11 September 2021.Tepat 12.11 pagi pada tarikh 12 September 2021 Naim update Covid-19  dan keputusan nya seperti gambar paling atas di dalam entri ini. Alhamduillah , jika rakan-rakan sudah mencuba tutorial ini dan masih tidak berjaya jangan risau cuba hubungi Helpdesk mereka akan membantu anda dengan cepat dan sukses sekali. Sahabat-sahabat semua, Naim harap ada ahli keluarga akan mengambil vaksin untuk melindungi diri dari kena covid-19 tahap teruk dan semoga Allah memelihara kita semua daripada segala penyakit. Amin!

Naim harap sedikit pengalaman dan tutorial ini dapat membantu menyelesaikan masalah yang anda semua hadapi. Semoga memberi kelapangan minda dan fikiran semasa berada pendemik masih berlangsung ini. Insha Allah , satu hari nanti kita akan kembali hidup normal seperti biasa. Jangan berputus asa dengan Allah dan terus berpaut dengan tali Allah. 


SHARE 12 comments

Add your comment

 1. alhamdulillah.. selesai atas niat ikhtiar kita kan , mudah2an apa sahaja yang kita lakukan mendapat keberkatan dan bermohon perlindungan hanya dengan Nya jua.. aamiin

  BalasPadam
 2. Tahniah Naim, akhirnya settle jugak.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ya, Alhamduillah. lega juga boleh settle perkara dunia sedikit hehe

   Padam
 3. Alhamdulilah tahniah Naim. Saya masih menunggu utk pergi dos kedua hehe

  BalasPadam
  Balasan
  1. Terima kasih, Semoga ALlah mempermudahkan segala urusan, Amin!

   Padam
 4. Alhamdulillah. Ini juga ikhtiar kan untuk elak kesan terus. Saya pun hari ke-15 baru dia fully vaccinated. apa2 pun kesihatan masih kena jaga, sop juga kena ikut.

  BalasPadam
 5. kak shida lambat lagi naim..bulan 10 baru dapat utk dos ke dua

  BalasPadam
 6. Kiraan 14hari tu dikira dari hari cucuk second dose ke?

  BalasPadam

sila tinggal kata-kata anda:

© Ke Arah mencari redhaNYA · THEME BY WATDESIGNEXPRESS