Pertama Kali Dapat 1USD Adsense

in , by Muhammad Naim Abdullah, September 14, 2021

 Assalamualaikum dan selamat petang kepada semua sahabat-sahabat.Melihat pada tajuk pun dah teruja kan sahabat-sahabat. Sebenarnya Naim tidak menjangka 13 September 2021 (kelmarin) earning pertama kali dapat 1usd.


Sebelum ini ada earning , tetapi tidak banyak ada hanya 1 sen sehari kekadang 50 sen sahaja. Naim rasa not bad kan janji ada earning masuk dalam akaun adsense kita. Sebelum ini rakan blogger iaitu SiiNurul pernah update dalam beliau iaitu  Cara Dapatkan 1 USD Adsense Setiap Hari. Banyak input juga yang Naim dapat belajar daripada blogger SiiNurul ini. 

Dalam artikel tersebut beliau mengatakan penyumbang terbesar earning adsense kita adalah Traffik Tinggi.Bab traffik ini adalah keajaiban berlaku jika kita share sesuatu berkaitan dengan pengalaman. Baru-baru ini Naim ada share satu kisah  tentang Renew Kad Debit ATM  Bank Islam pada 20 Ogos yang lalu.

Sedikit paparan traffik entri yang meletup iaitu :-


Ia seperti menaiki gunung yang penuh cabaran kekadang menarik dan kekadang ia duka. Yang utama jangan malas share link url blog kita di media sosial seperti facebook personal , fan page atau group sharing link blog. Yang kedua banyakkan membaca pengalaman dari rakan blogger yang Naim share di atas itu iaitu  Blogger Sii Nurul. 

Jika di Google Search Console telah update yang mana carian organik datang dari entri Renew Kad Debit ATM Bank Islam. Di dalam entri tersebut Naim katakan boleh walk in dan kita masih berada PKP atau bahasa yang baharu iaitu FASA.



Carilah tajuk yang bersesuai seperti isu semasa , pengalaman adalah salah satu cara mendapat earning masyuk untuk blog kita.  Jika tidak silap Naim, jika kita rajin membalas komen pun pihak google akan meneliti berapa aktif blog kita. Jangan lupa kerap update blog pun boleh menyumbang earning adsense kita. Pastikan entri atau artikel kita publishkan adalah original bukan copy dan paste sahaja. 

Setakat ini sahaja Naim berkongsi keterujaan mendapat 1usd ini bukan senang kan. Jika ada tip-tips yang berguna dari rakan-rakan blogger yang lain. Jangan segan dan malu , komen ya boleh berkongsi . 
SHARE 16 comments

Add your comment

  1. Alhamduluillah.. Rezeki.. Banyak tu.. :)

    BalasPadam
  2. Alhamdulillah. Boleh kongsi pengalaman yang mungkin ingin diketahui pembaca.

    BalasPadam
  3. Tahniah, Naim! Excited dia memang lain macam kan. Dulu masa pertama kali cecah 2USD lepas sekian lama daftar adsense rasa seronok juga sbb tak sangka ada orang baca blog kita hahaha

    BalasPadam
  4. Tahniah Naim. Semoga terus berjaya dalam dunia blogging. Aamiin...

    BalasPadam
  5. Tahniah naimm.. moga terus berjaya🤲

    BalasPadam
  6. Alhamdulillah . Sikit-sikit nanti akan bertambah menjadi satu jumlah yg besar

    BalasPadam
  7. Alhamdulillah, tahniah naim. Memang seronok kalau naik banyakkk earning adsense tuu hehehe. Moga moga terus maju lagi!

    BalasPadam
  8. Wah, hebat tu!!Akak 1 USD pun belum cecah lagi🤣

    BalasPadam
  9. Syukur alhamdulillah.. saya nak dapat 0.01 sehari pun susah..

    BalasPadam
  10. Alhamdulillah. Tahniahh teruskan meroket!

    BalasPadam
  11. good job..teruskan buat posting yg memudahkan orang..

    BalasPadam
  12. hehehe...teruja even 1usd....xpe..lama2 nnt jadi menggunungla...

    BalasPadam

sila tinggal kata-kata anda:

© Ke Arah mencari redhaNYA · THEME BY WATDESIGNEXPRESS