Renew Kad Debit ATM Bank CIMB-Walk In Fasa Endemik

in , by Muhammad Naim Abdullah, Ogos 17, 2022

Renew Kad Debit ATM Bank CIMB-Walk In Fasa Endemik
kredit https://www.cimb.com.my/

 

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua sahabat-sahabat blogger. Di sebabkan kad debit ATM CIMB Naim bakal tamat temoh bulan September ini, Naim pun pergi ke CIMB Bank cawangan Jitra pagi tadi.


Untuk makluman semua, penukaran kad debit yang tamat tempoh adalah TIADA CAJ Dikenakan. Naim maklumkan awal kerana  ramai tidak tahu perkara ini. Naim bertolak dari rumah ke Bank CIMB Jitra dalam pukul 11.00 pagi dan tiba sekitar jam 11.45 pagi.  Sebaik sahaja sampai di bank, Naim melihat ramai orang di dalam bank tersebut. Naim pun pergi meronda-ronda sekitar Pekan Jitra dahulu kerana lepas ini orang pasti beransur kurang.

Kiranya tepat 12.00 Tengah hari , melihat orang masih ramai, Naim pun masuk ke bank dan beratur kerana takut ralit meronda-ronda takut tak siap kad debit ATM Naim ini. Sebaik sahaja masuk beratur, Naim keluarkan Kad Pengenalan dan Kad ATM lama untuk proses pendaftaran. 

Kemudian Abang Security bertanya apa urusan, Naim berjawab dengan spontan untuk renew kad bank dan beliau berkata  bersabar untuk urusan tersebut. Menunggu pun ambil masa 10 minit sahaja. Sebaik sahaja giliran Naim, pegawai di kaunter bertanya apa urusan ,  Naim menjawab untuk renew kad debit . Beliau memberi dua keping kertas untuk di isi seperti  Nama Penuh , Kad pengenalan dan tarikh dan sign.


Sebaik sahaja selesai lengkapkan borang , Naim beratur untuk proses seterusnya untuk mendapat kad debit yang baharu. Dalam 40 minit menungu giliran, gilran Naim sudah sampai dan  proses  buat kad baharu sangat cepat dengan  pegawai bank di kaunter sangat mesra pelanggan.  Selesai dapat kad, Naim berlalu mengucapkan terima kasih kepada pegawai bank di kaunter dan abang security dan pergi ke mesin ATM untuk proses penukaran password kad debit ATM CIMB.

Akhir sekali, selepas selesai proses penukaran password dan balik ke rumah . Alhamduillah selesai penukaran kad debit ATM CIMB di fasa endemik.  Jika sahabat-sahabat yang kad bakal  tamat tempoh , cepat pergi ke cawangan bank CIMB yang berdekat dengan anda. 
SHARE 0 comments

Add your comment

sila tinggal kata-kata anda:

© Ke Arah mencari redhaNYA · THEME BY WATDESIGNEXPRESS