Kelebihan Selawat Tafrijiyah

in , by Muhammad Naim Abdullah, Januari 30, 2020


Solawat Tafrijiyah ini telah disebutkan oleh al ³ārif Billāh Syeikh Muhammad Haqqi Afendi al-Nazeli dalam kitabnya Khazīnatul Asrar.

Beliau telah menukilkan daripada Imam al-Qurtubi mengenai kelebihan solawat ini dengan katanya,.. (seperti rajah 2)

Imam al-Qurtubi berkata lagi,

" Sesiapa yang ingin (berjaya) mencapai sesuatu urusan yang penting, yang besar atau menolak bala yang sedia ada, maka hendaklah dia membaca solawat Tafrijiyah ini dan bertawassul dengannya kepada Nabi Muhammad صلى الله عليه وسلم yang berakhlak mulia sebanyak 4444 kali. Sesungguhnya Allah سبحانه وتعالى akan memenuhi kehendaknya dan cita²nya. Begitu juga yang telah disebutkan oleh al-Hāfiz Ibn Hajar al-³asqolāni tentang keistimewaan bilangan 4444 ini. Semuanya ini dipetik daripada kitab Khazinatul Asrar."



Jom kita menghafal selawat ini di dalam kehidupan seharian kita. Banyak manfaat yang kita semua akan dapat jika sentiasa mengamalkan selawat ini..



sumber rujukan :-
https://www.facebook.com/pondok.buku/posts/3475834695821114
SHARE 5 comments

Add your comment

  1. Balasan
    1. Oh, selama ni ingatkan blogger pemudattbc ni lelaki! :)

      Padam
  2. terimakasih atas perkongsian

    https://sayesyadiya.blogspot.com/2020/01/pilihan-airport-transfer.html

    BalasPadam
  3. @Kerja Sendiri Bro. Naim lelaki lah. haha. kak ejulz silap taip kot haha

    BalasPadam

sila tinggal kata-kata anda:

© Ke Arah mencari redhaNYA · THEME BY WATDESIGNEXPRESS